Úton önmagad felé – 9 színpadon új helyszínen az Everness Fesztivál

Everness Fesztivál

Augusztus végén ismét várja látogatóit hazánk legnagyobb önismereti rendezvénye, az Everness Fesztivál. Új helyszín a Balaton-parti sóstói kemping, ahol idén az önmagunk felé vezető módszerek és élmények kapják a főszerepet, a mágikus 9-es szám jegyében.

koncert – fotó: Vrábel Ilona Éva

Klein-Szőke Viktória, az Everness fesztiválok programigazgatója, az Everness Akadémia alapítója elmondása szerint idén több újítással is készülnek látogatóiknak. Egyrészt a fesztivál új helyszínt kapott: a Balaton-sóstói kemping árnyas, családias, bensőséges területén, ami jó hely a különféle programokra, az elmélyülésre, de a szórakozásra is. Az események tervezésénél kiemelt figyelmet szenteltek a kerekasztal beszélgetéseknek, melyek öt napon át, változó témákról szólnak.

Másrészt, fontos volt a szervezők számára – az elmúlt év nehézségeit átérezve – hogy elsősorban a hazai előadókat támogassák, így az idei programba jórészt őket hívták, ők szerepelnek.

Tematikus színpadok, újdonságok

2021-ben kilenc színpadon zajlik augusztus 25. és 30. között a számtalan különféle program. Everness Akadémia (előadások), Sutra (workshopok), Verzum (zenei workshopok), Evernessia (zenei színpad), Balance (mozgás színpad), Shakti (tánc), Intimitás Színpad (előadók), Tudatos szex (workshopok) és a Hangterápiás tér, a Sound Trip.

Az Everness Online Akadémia előadói színpadán többek között az önazonosságról és a tiszta kommunikációról, a kvantumfizika és a tudatos teremtés kapcsolatáról, a pozitív pszichológiáról, a megfelelésből az önazonos működésbe eljutásról, önmagunk rendszerének fejlesztéséről gondolati szinten, az ősi szellemiségről a jelenkorban, a női transzgenerációs sérülésekről, a modern nő párkapcsolatáról, a tudatos férfi útjáról, minőségeik megéléséről-eredeti mivoltuk felvállalásáról és még sok egyéb témáról tudhatnak meg többet a látogatók.

A Balance Mozgás-színpadon táncmeditáció, NIA foglalkozás, a különféle jóga foglalkozások mellett lesz Tai-Chi, tibeti hangterápia és transztánc is.

A Zenei színpadokon fellépő zenekarok, együttesek világzenével, különböző tradicionális, ethno motívumokkal, transz dallamokkal, ősi, időtlen hangzásvilággal, intuitív énekléssel, éteri handpan koncerttel, illetve nyugati trance és sprituális drum & bass zenével andalítják, utaztatják, relaxálják, vagy épp aktiválják a közönséget. Idén csendesebb, meghittebb estéket is terveznek a szervezők tábortűzzel, esti zenéléssel.

Most először az Everness Fesztiválon önálló helyszínt és színpadot kap az intimitás – szexualitás témaköre és az élet kapcsolódó területei. Az Intimitás Színpadon és a Tudatos Szex sátorban a tudatos és szakrális szexualitással kapcsolatban szerezhetnek mélyebb ismereteket az érdeklődők.

A fellépők közül néhányan rengeteg elfoglaltságuk mellett időt szakítottak rá, hogy megosszák velem és az olvasókkal, milyen személyes gondolatok, érzések kötik őket a rendezvényhez, továbbá mivel készülnek idén az everness közösségének.

Gondolatok, élmények az Evernessről

Tari Valéria
író, párkapcsolati tréner

Az első alkalmat kivéve minden évben kint voltam az Everness Fesztiválon, hol látogatóként, hol kiállítóként workshop sátorral.

Elsőre a varázsbuborék szó jut eszembe, ha az Everness Fesztiválra gondolok. Ott megáll a tér, az idő, és egy varázslatos helyre, közegbe csöppenek, ami magával ragad, és jó lenne örökre benne maradni. Ott megszűnik a hétköznap, és olyan élményekben és szeretetben van részem, amit minden nap szeretnék megélni. Egy olyan támogató és szerető közeg és közösség vesz körül, amit minden embernek meg kellene tapasztalnia.

Tari Valéria

Író és párkapcsolati tréner vagyok. Az előadásommal remélem, hogy nagyban hozzá tudok járulni a mai modern társadalomban kialakult párkapcsolati nehézségek megértésben és megoldásában. Szívből remélem, hogy az előadásom válaszokat ad azoknak, akik keresik a megértést, a megoldást a párkapcsolatukkal és a nőiességükkel kapcsolatban. A workshop témája is a nőiesség, a női minőségek felébresztése, mert azt érzem, hogy a mai torzult társadalomban a nők túlélési stratégiája alkalmazkodott a modern elvárásokhoz, aminek hatására sajnos elvesztek belőlünk az ősi női minőségek és szerepek. A kettőt (túlélési stratégia és nőiesség) külön kellene választani, és az eltűnt női minőségeinket és szerepeinket integrálni lenne szükséges a modern korba. Ebben próbálok egyensúlyt teremteni, és segíteni.


Méhész Pál
lélekserpa

Pár év kihagyás után idén lesz a harmadik alkalom, hogy újra ott leszek az Everness Fesztiválon.

Az Everness az évek során egy rendkívüli közösséggé nőtte ki magát, s a nyári fesztivál pedig az éves nagy találkozó, mint egy egyesület életében a közgyűlés. Összegyűlünk, hogy újra és újra megosszuk egymással tapasztalatainkat, tudásunkat, fejlődésünk motiváló történetét, miközben valódi odafigyelés van egymásra. Olyan szellemi otthon lett, ahonnan mindenki magához veheti a maga útravaló táplálékát egy-egy előadáson, egy egyszerű spontán beszélgetéssel valamely fa árnyékában vagy épp a Balaton vizén, egy matracon lebegve.

Hiszem, hogy az élet minden területe tanít valamire, még a hétköznapi, rutinnal végzett munka is. Most a programozásban alkalmazott szoftverfejlesztés és hibafeltárás módszereit ültetem át először gondolati szinten önmagunk rendszerének fejlesztésére, majd gyakorlati szinten nézzük meg, milyen az, amikor megengedjük másnak is, hogy hozzájáruljon a szoftverünk működéséhez. Mindezt megfűszerezzük előző életes párhuzamokkal.


Egedi-Kovács Melinda
Újalkímia önfejlesztő módszer és szellemi iskola alapítója

Az indulástól kezdve, minden évben előadó voltam az Evernessen. Ha jól számolom, kilencedik alkalommal jövök idén.

Egedi-Kovács Melinda

Az ókori misztérium kultuszokban hasonló fesztiválok segítettek megélni az emberben levő két végletet: a lélek dionüszoszi hús-vér életigenlését és apollonikus elemelkedését a földi dolgoktól. Én ezzel a tudattal vagyok itt jelen, élvezve és csodálva az emberi lélek szépségét.

A misztika és az ehhez kapcsolódó élmények témája véleményem szerint olyan, mint a szerelem: mindenkit izgat, mindenki vágyik rá, de nincs olyan, aki ne csalódott volna már vagy ne csalták volna meg. Olyan időket élünk, hogy a misztikáról szókimondóan, őszintén kell beszélni. Erre készülök az előadásomban. 😊


Afronauta/ Nagy János
Sounds of Handpan

Az idei Everness nagyjából a hatodik, amin részt veszek. Az idei lesz a legkiforrottabb megjelenésem.

Sok olyan élmény köt a fesztiválhoz, ami sok Everness látogatónak melengeti a szívét, ilyen például az éjszakában nyúló közös zenélés a parton. Ez úgy született, hogy Várnai Ákossal a bejárat közelében doboltunk, ami elnyomta a nagyszínpad hangjait. “Elzavartak” minket a partra és ebből kerekedett egy kötetlen közösségi tér, ami most már a lelke a fesztiválnak.

Idén egy teljesen új formációval érkezem. BioDisco lesz! Ennyit mondhatok elöljáróban erről… 🙂

Afronauta

Garda Ildikó
pszichológus, grafológus, pszichodráma

Az idén az ötödik, vagy már a hatodik alkalom, amikor részt veszek az Everness Fesztiválon.

2015-ben voltam először a MagNet Közösségi Ház csapatának tagjaként építettük és üzemeltettük a Magnet Falut, az akkori helyszínen, Balatonkenesén. Jó volt megélni, hogy egy csapat tagjaként hogyan hozunk létre egy színvonalas programhelyszínt és töltjük meg tartalommal: szakmai tudásom is beletettem, grafológiai elemzéseket és bodywork csoportos foglalkozást tartottam. Gyönyörű találkozásaim voltak. Mindig újra és újra meghat, ahogy az emberek bizalmukba fogadnak, ahogy egy addig el ismeretlen ember megnyitja a lelkét. Résztvevőként megérintett a fesztivál sokszínűsége, a programok színvonala, az emberek nyitottsága, a szabadság érzés, az egész térnek a hangulata. Akkora felszabadultság érzetet hozott az első Everness fesztiválom, hogy azóta is a nyári programjaim fontos és várt eseménye.

Garda Ildikó

Az idei évben a Tudatos Szex Sátorban fogok egy test és mozgásorientált workshopot tartani intimitás témában. Számomra a program különlegessége, hogy egy anya-lánya közreműködés eredményeképpen valósul meg – mivel a lányommal közösen dolgoztuk ki és vezetjük a foglalkozást – ahol a mindannyiunk életében oly fontos témát, az intimitással való viszonyunkat fogjuk körbejárni élmény szinten. A résztvevők tapasztalatokat szerezhetnek arról, hogyan tudnak kapcsolódni magukkal és másokkal, mit okoz bennük egy másik ember közeledése, hogyan hatunk egymásra testi érzetek, érzések és gondolatok szintjén.


Vizinger Erzsébet
krízistanácsadó szakpszichológus

Olyan hosszú ideje veszek részt az Evernessen, hogy magam sem tudom, talán a hatodik, vagy a hetedik év lesz az idei. Láttam a fesztivál fejlődését, azt a rengeteg változást, amin keresztülment, és izgalommal várom, milyen lesz az idei év.

Vizinger Erzsébet

A sok változás között nekem mindig a stabil pontot jelentette, hogy az Integrál Akadémia tanáraként előadást, workshopot tartok minden nyáron itt, és olyan témákat igyekszem választani, ami segíti a párbeszédet és a megértést a pszichológia és a spiritualitás között, segít megérteni, hogyan tudunk jól kapcsolódni befelé, felfelé és egymáshoz. Rengeteg szakmai és személyes élményem kötődik a fesztiválhoz, ami elsőre eszembe jutott, pár évvel ezelőtt az integrál szemléletet bemutató előadásom alatt a szomszéd sátorban reggeli ébresztő tánc volt, és olyan gyönyörűen és találóan festette alá az előadást, hogy a végén már sírva-nevettünk ezen a gyönyörű szinkronicitáson.

Az idei évben a felnőttség témáját választottam, az érettség megszerzésének lépéseiről, nehézségeiről és ajándékairól fogok beszélni csütörtök reggel. Majd szombat reggel egy különleges, felekezetmentes összejövetelt tartunk az Integrál Church keretében, ahol arról beszélgetünk, kinek hogyan nyilvánul meg a spiritualitás az életében.


Simon Gyuri
zenepásztor

Talán 2014-ben volt az első Everness, amin részt vettem, és azóta csak egy nyárit hagytam ki. Voltam viszont jó pár őszin, nomádon, budapestin, szóval igen, a sokadik…

Bár van végtelen történet is, de a találkozások, a közösség teszik annyira különlegessé ezt a fesztivált, az, hogy évek óta nem látott barátokba lehet mindenhol botlani.

A zenepásztor hangszere

Csütörtök este játszik a Lanou, ami számomra mindig csodálatos élmény, gyönyörű zene, szerelem. Péntek reggel pedig egy imádsággal átszőtt reggeli éneklésre hívunk mindenkit, ami nekem most azért különleges, mert az a Iszlai Reni is csatlakozik hozzánk, akivel a 2017-es nyári Evernesses  koncert óta csak ritkán találkozunk színpadon. Én már nagyon várom ezt is, azt is.

A szervezők öt napon keresztül előadásokkal, workshopokkal meditációkkal, jóga-és táncfoglalkozásokkal, hangterápiás térrel és koncertekkel várják régi-új közönségüket.

A kilences szám, pedig talán nem is véletlenül tűnik fel idén a kilenc helyszín képében. A 9-es a bölcsesség, a tökéletesség és az örökkévalóság száma. A hinduizmusban erre épül a mandala (9X9=81 négyzetből áll), amely a világot jelképezi. A 9-es szám a személyiségfejlődés utolsó lépcsője. A teljesség száma, univerzális: benne van minden.

Everness Fesztivál időpont: 2021. augusztus 25-30.
Helyszín: Balaton, Siófok-Sóstó
További információ: https://www.evernessfesztival.hu

nyitó kép: Vrábel Ilona Éva

Találatok: 112