Teljes titoktartás a mozikban – filmajánló

Teljes titoktartás - filmajánló

Les Traducteurs. Productions du Trésor. Photo Magali Bragard.

Csütörtöktől látható a mozikban a Teljes titoktartás című francia-belga film, Régis Roinsard rendezésében. A francia rendező, forgatókönyvírónak nem ez az első filmje: 2014-ben mutatták be Populaire kisasszony c. romantikus vígjátékát.

A Teljes titoktartás szinopszisa szerint, egy irodalmi szenzáció várva-várt utolsó kötetének nemzetközi fordítását a lehető legnagyobb titoktartás mellett készítik, hogy a legtöbb nyelven egy időben jelenhessen meg. Kilenc fordítót alkalmaznak a feladatra, akik egy luxusbunkerben, a külvilágtól és minden technológiától elzárva dolgoznak rajta. Valaki váratlanul mégis kiszivárogtatja a kötet első oldalait…

A hacker ezt csupán ízelítőnek szánta: jelentős pénzösszeget szeretne, vagy még a hivatalos megjelenés előtt feltölti az egész könyvet az internetre. A szivárogtató csak a fordítók között lehet, a kiadó pedig semmilyen eszköztől sem riad vissza, hogy leleplezze a zsarolót.

Az Agatha Christie krimis felütéssel indító feszült thrillerben olyan európai sztárok szerepelnek, mint Olga Kurylenko (Sztálin halála, A Quantum csendje), Lambert Wilson (Mátrix-folytatások), és Riccardo Scamarcio (Silvio és a többiek, John Wick: 2. felvonás)

A klasszikus bűnügyi történeteket idéző, mégis váratlan fordulatokkal teli filmet 2020. július 23-tól mutatják be a hazai mozikban a Mozinet Kft. forgalmazásában. Feliratos és szinkronizált változatban is megtekinthető a budapesti – Corvin, Művész, Puskin, Sugár, Tabán, Toldi – és a vidéki mozikban.

A szinkronizált változat munkatársai:

Magyar hangok:
Eric (Lambert Wilson) – Rátóti Zoltán
Katerina (Olga Kurylenko) – Pikali Gerda
Dario (Riccardo Scamarcio) – Varga Gábor
Helene (Sidse Babett Knudsen) – Orosz Anna
Javier (Eduardo Noriega) – Rába Roland
Alex (Alex Lawther) – Czető Ádám
Ingrid (Anna Maria Sturm) – Solecki Janka
Chen (Frédéric Chau) – Láng Balázs
Telma (Maria Leite) – Bogdányi Titanilla
Konstantinos (Manolis Mavromatakis) – Orosz István
Rose-Marie (Sara Giraudeau) – Andrádi Zsanett

Eredeti cím:  Les traducteurs | Műfaj: francia-belga film | Rendező: Régis Roinsard | Játékidő: 105 perc | Zene: Jun Miyake | A film forgalmazója: Mozinet | Hazai mozi bemutató: 2020. július 23. | Szereplők: Lambert Wilson, Olga Kurylenko, Riccardo Scamarcio, Sidse Babett Knudsen, Eduardo Noriega | Korhatár:  12 |Teljes titoktartás IMDb

A Mozinet információi szerint a mozipremiert követően előreláthatólag ősztől elérhető lesz a film a streaming szolgáltatók oldalán is.

képek forrása: Mozinet

Találatok: 33