Hop-on hop-off és dunakanyari körjáratokat indított a MAHART

hajójárat

A hop-on hop-off járat Visegrád-Nagymaros-Zebegény-Dömös-Nagymaros-Visegrád útvonalon közlekedik.

A MAHART PassNave Kft., a vonatpótló hajójárat sikerein felbuzdulva indította el dunakanyari körjárathoz kapcsolódó két új hajójáratát. A vízi közlekedés népszerűségét látva tervezték meg a további hajózási lehetőségeket. Ezek, a nagy sikerrel működő Hop-on hop-off, valamint a menetrend szerinti szentendrei járatok.

A hop-on hop-off járat Visegrád-Nagymaros-Zebegény-Dömös-Nagymaros-Visegrád útvonalon közlekedik; hétvégeken a megnövekvő forgalommal számolva, nagyobb befogadóképességű hajókat indítanak.

Az Esztergom és Zebegény között közlekedő új járat péntek, szombat és vasárnapi napokon, naponta két alkalommal közlekedik. Zebegényben van lehetőség a dunakanyari Hop-on hop-off járatra történő átszállásra.

A másik újdonság a Szentendre-Leányfalu-Tahitótfalu-Visegrád útvonalon közlekedő hajó, ami a nagyobb távolság miatt naponta egyszer péntek, szombat és vasárnapi napokon jár. A körjáratra a jegyár egységesen 500,-Ft/fő/nap. Mindhárom hajóra fel lehet szállni kerékpárral is, kerékpár 200,-Ft/db. Kutyát is lehet vinni, azonban csak a nyitott felső részen utazhatnak szájkosárral.

Az Esztergom, a Nagymaros, a Sződliget nevű hajók mellett hétvégétől a Hunyadi hajó is szeli a vizeket Dunakanyarban. A hajók befogadóképessége 250 fő. A nagy érdeklődés miatt, már egy-egy időponthoz plusz hajók is van készenlétben, amik az utaslétszámtól függően indulnak el. Hozott étel-ital fogyasztható a hajón, de a visegrádi körjáraton és a Szentendre-Visegrád járaton büfé is üzemel, valamint a visegrádi hajóállomáson is megnyitott egy büfé.

Mindkét hajójárattal 2020. július 10-től, péntektől közlekedhetnek az utasok, egyelőre csak a nyári szezonban.

A járatok indulását, a rossz idő nem befolyásolja. Az orrot, szájat elfedő maszkot kötelező viselni az utazás alatt.

A hop-on hop-off és a Dunakanyar körjáratról bővebb információt, menetrendet ezen a linken lehet találni.

Képek forrása: MAHART PassNave

Találatok: 39