Ismerje meg a borterápiát! – interjú Giczi Lillával

vinoterapia

Manapság nem csak az igazság, hanem a szépség is a borban lakozik. Pár éve már nem újdonság a kozmetikai kezelések között a borterápia sem, ami Franciaországból indult, és terjedt el.

(x) A szőlő húsa, magja, bőre és a bor gyakorlatilag minden hasznos hatóanyagot tartalmaz, amire a bőrnek szüksége van. A borterápiás kezeléseknél borfürdőt, törkölypakolást alkalmaznak, a masszázst pedig szőlőmagból készült, polifenolt tartalmazó kenőccsel végzik.

borterapia
Borterápiás kezelés – Anna Grand Hotel**** Wine & Vital

A borterápiás kezelésről kérdeztem Giczi Lillát, az egyik legismertebb ilyen terápiát alkalmazó hotel, az Anna Grand Hotel**** Wine & Vital wellness részlegének vezetőjét.

Hogyan képzeljünk el egy borterápiás kezelést? A vendég tényleg egy – tegyük fel – Balatoni Zweigelt fürdőben ücsörög?

Giczi Lilla: Nem egészen (mosolyog). A szőlő esszenciája, amit használunk. A vinoterápiás szolgáltatások olyan, minden érzékszervünkre ható kezelések, ahol a mélybordó szín, az esszenciák, olajok érett szőlőt idéző gyümölcsös illata, valamint a szőlőből kivont professzionális hatóanyagok és a terapeuták speciális masszázstechnikái együtt adják a magasabb fokú élményt.

Egy általunk kialakított vinoterápiás kúra több „lépcsőből” tevődik össze. Előbb bőrmegújító testradírral pezsdítjük fel  a bőr légzését és készítjük elő a további kezelésekhez. A szőlőmag olaj- és szőlő kivonatokban gazdag bordó szőlő esszenciával történő masszázs során rugalmassá, feszesebbé tesszük a bőrt illetve stimuláljuk az izmokat és serkentjük a vérkeringést. A kúra anti-aging – bőrfiatalító – hatását fokozza a könnyű textúrájú gél pakolás, a szőlő polyphenoloknak köszönhetően. Utolsó fázisként ugyancsak a szőlő jótékony elemeit tartalmazó Vivamus borfürdővel és a szálloda falai között felfedezhető Vivamus Vinotéka nedűiből kiválasztott  bor kíséretében tesszük teljessé  a  „szőlő és bor” mámorát, a testi-lelki relaxáció jegyében.

Vivamus borfürdő – Anna Grand Hotel**** Wine & Vital

Úgy tudom, a vörös bort részesítik előnyben az ilyen termékeknél. Miért?

Giczi Lilla: Vinoterápiás kezeléseink kapcsán meghatározó az azonnali és hosszan tartó hatás, amit csak a magas minőségi követelményeknek megfelelő, professzionális kozmetikai márkák képviselnek (így az általunk használt Kianty Spa és Experience exkluzív Vino termékcsalád is többnyire a bordó szőlő összetevőit hangsúlyozza). Míg a fehér szőlő héja majdhogynem csak dekoratív szerepet játszik, addig a bordó szőlő héja kiemelkedő fontosságú. A bordó szőlő héjában található a legtöbb flavonoid, valamint a bordó szőlőmag is több polifenolt (polyphenol) tartalmaz. Mindkettő antioxidáns-, növényi hatóanyag rendkívül jótékony hatása a bőrre már világszerte ismert és elismert.

Az Anna Grand Hotel**** Wine & Vital wellness részlegén milyen borterápiás kezelések vehetők igénybe?  Melyik a legkedveltebb?

Giczi Lilla: Egyre több vendég ismeri fel a „minél hosszabb, annál jótékonyabb” mottó  létjogosultságát, így vinoterápiás kezeléseink közül a 70-80 perces speciális kúráink a legkeresettebbek. Ezek magukban foglalják a bőrmegújító testradírtól kezdve a masszázsokon, pakolás keresztül, a borfürdőt is, ami 100% bordó szőlő kúra. Kedvezőbb díjszabásúak, mintha egy-egy kezelésenként venné igénybe a vendég, Ezzel is szeretnénk támogatni a komplexitásban rejlő sokkal intenzívebb hatékonyságot, valamint természetesen ezáltal kivívni a vendégeink elégedettségét is.

Borterápia – Anna Grand Hotel**** Wine & Vital

A belföldi vendégek mennyire nyitottak erre a terápiás módszerre?

Giczi Lilla: A prémium kategóriás kezelésekre, ily módon a vinoterápiára a belföldi vendégek is abszolút nyitottak. Az érdeklődök zöme rendelkezik már bizonyos alapinformációval a borterápiás szolgáltatásokra vonatkozóan, amit szakképzett szépség- és masszázs terapeutáink segítségével egészítünk ki. Akik a minőségi kezeléseket preferálják, akár belföldi, akár külföldi vendégek, szívesen veszik igénybe a borterápiás kezeléseket.

Milyen pozitív hatást remélhetünk egy-egy ilyen kezelés alkalmával?

Giczi Lilla: A szőlőre és annak ideális hatóanyagaira épülő kezelések kiváló antioxidánsként  ötvenszer eredményesebbek, mint az E-vitamin és hússzor hatékonyabbak, mint a C-vitamin. Kezeléseket követően a bőr új életre kel, a hidratáltság mellett tónusosabbá, feszesebbé válik. Legkiemelkedőbb pozitívum mind közül természetesen a bőrfiatalító, bőr öregedést gátló hatás.

Volt már olyan alkalom, hogy férfi vendég is kipróbálta?

Giczi Lilla: Vendégeink nemtől függetlenül élnek a vinoterápiás kezelések lehetőségével, hisz egészsége, fittsége, és fiatalsága megőrzése mindenki számukra fontos, így szívesen veszik igénybe a megelőzésnek ezt a formáját.

Férfiak számára a legkedveltebb kombináció a „Bacchus” egész test masszázs és a „Vivamus borfüdő”; egyébként a borfürdő meghitt, borospince jellegű helyisége, két, egymás mellett elhelyezkedő hidromasszázs káddal és egy-egy pohár minőségi borral, az ő érdeklődésüket kelti fel leginkább.

Kiknek ajánlaná elsősorban a borterápiát?

Giczi Lilla: Mivel anti-aging, tehát bőrfiatalító kezelésekről beszélünk, elsősorban 40-es és a feletti korosztály részére ideálisak, de természetes összetevők, hatóanyagok lévén preventív jelleggel, minden korosztály számára különlegesség.

Találatok: 33